Betalingsmoraal afgelopen jaren zeer slecht

by business on

De economie is de laatste paar jaren natuurlijk niet erg positief geweest. Veel mensen verloren hun baan, huizen werden minder waard etc. Veel mensen hadden hierdoor problemen met het op tijd betalen van hun facturen. Alhoewel de economie dan niet het beste is, ontneemt dit mensen natuurlijk niet van hun verplichtingen om op tijd te betalen. De ondernemers die de diensten of producten leveren hebben immers ook netjes werk geleverd.

Het is dan wel zo netjes om de factuur ook gewoon op tijd te betalen. Toch blijkt het dat veel mensen rekeningen niet op tijd betalen. Soms doordat het geld niet voorhanden is, en soms omdat mensen het simpelweg vergeten. Veel mensen zijn behoorlijk laks als het gaat om betalingen. Incassobureaus hebben het hierdoor drukker dan ooit te voren. Zo kan bijvoorbeeld het incassobureau u helpen om deze openstaande rekeningen te incasseren.

Specialisten in incasso

Veel bedrijven hebben een samenwerkingen met een incassobureau. Deze bedrijven specialiseren zich in het incasseren van rekeningen van andere mensen. Sommige bedrijven doen dit traject zelf, maar er gaat vaak erg veel tijd in zitten om dit allemaal op touw te zetten. En tijd is geld zoals iedere ondernemer weet. Daarom wordt dit uitbesteed aan een incassobureau. Dit bureau heeft een vooropgesteld plan om de rekening betaald te krijgen. Een incassobureau Inschakelen kan dan ook een goede optie zijn. Een goed incassobureau lukt dit in veel gevallen ook. De debiteur betaald de rekening aan het incassobureau + de bijkomende kosten. Het openstaande bedrag wordt vervolgens aan u doorgestort. De extra kosten zijn voor het incassobureau. Op deze manier verdienen ze hun geld.

Mocht de incasso niet voldoende zijn..

Natuurlijk zal niet iedere debiteur de rekening betalen. Soms is er geen geld of (als u met zakelijke klanten te maken heeft) is het bedrijf failliet gegaan. Toch is er na het incasso traject nog een mogelijkheid om uw geld te krijgen.  Een deurwaarder inschakelen is over het algemeen de volgende stap. De deurwaarder heeft juridisch meer middelen om in te zetten. Een goed incassobureau kan u ook hierbij assisteren.

Written by: business