Rijlessen in Utrecht

by business on

Het moment is daar! Eindelijk ben je zover dat je rijlessen mag gaan volgen. Tegenwoordig mag dit trouwens als vanaf dat je 16,5 jaar bent. Een voordeel zou je zeggen. Zeker! Maar er zitten ook een paar nadelen aan. Mocht je snel je rijbewijs willen halen en voor je 18e verjaardag je rijbewijs halen, dan zal er altijd een ervaren bestuurder met je mee moeten. Dat maakt je wel een stuk minder mobiel dan je waarschijnlijk zou willen. Wel is het natuurlijk super handig als je precies rond je 18e verjaardag kunt afrijden.

Kies de juiste rijschool uit

Als je snel wilt afrijden (en dat wil je waarschijnlijk) is het vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de beste rijschool in Utrecht kunt vinden die bij jou past. Natuurlijk is het leuk om wat advies bij vrienden, neefjes, nichtjes en andere kennissen te vragen maar het gaat er uiteindelijk om dat de rijschool en de instructeur bij jou past. Jij moet immers 25 tot 40 uur lesuren volgen bij die gene in de auto. En als jullie niet matchen, dan kan het heel lang duren. Het bevorderd je leerproces ook niet bepaald. Kies er daarom voor om altijd (echt altijd) eerst een proefles te nemen bij jou rijschool in Utrecht. Neem er gerust een aantal bij diverse rijscholen.

Afrijden of TTT doen?

Als je eenmaal een goede rijschool gevonden hebt en de rijlessen daar gevolgd hebt, komt er een moment dat je instructeur je wil gaan laten afrijden. Zo kun je daar natuurlijk voor kiezen om het direct te doen, maar sommige jongeren hebben hier best wel een beetje spanning voor. En dat is ook logisch. Het CBR heeft voor deze groep een zogenaamde tussentijdse toets (TTT), dit is eigenlijk een soort oefen examen. De kosten zijn ook iets lager dan een echte keer afrijden, maar veel jongeren met zenuwen geven aan dat het ze echt geholpen heeft om de zenuwen weg te nemen. Wel zo prettig natuurlijk. Dus als jij ook een beetje zenuwachtig bent voor het examen bij het CBR, zou je dit kunnen overwegen. Overleg het vooral met je instructeur, die kan je hierbij hulp bieden.

Meer informatie bij rijschool WTF in Utrecht te vinden:

Rijschool WTF
Trompstraat 19
3454 XJ Utrecht

Written by: business